Wat heeft Koning Bhumibol met deze cocon bloemetjes?

De coconbloemetjes worden door de klanten zeer gewaardeerd. Deze prachtige bloemetjes worden gemaakt bij de non-profit organisatie ‘Royal Project’, ooit opgezet door de Thaise Koninklijke familie.

Nadat de rups in een vlinder is veranderd, blijven de lege cocons achter. Hier worden de zijdedraden van af gehaald en van de resterende lege cocons worden deze bloemetjes gemaakt.

Het Royal Project 
Dit is een initiatief van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand. Het werd in 1969 opgericht om de problemen van ontbossing, armoede en opiumproductie op te lossen door alternatieve gewassen te promoten. Het was 's werelds eerste project om drugsgewassen te vervangen door legale gewassen en is een van de meest succesvolle projecten van dit type. Naast de bewerking van de cocons van de zijderupsen, houdt men zich o.a. ook bezig met de landbouw,vooral met fruitboomteelt. Op een groot landgoed zijn er verschillende bedrijven waar mensen werk en onderdak vinden. Zo krijgen de oorspronkelijke bewoners een beter bestaan, het doel van de projecten.