Heerlijke Wereldgerechten

 

Mixblik is een sociale onderneming die nieuwe Rotterdamse vrouwen vooruit helpt door samen maaltijden te bereiden. Alle recepten zijn origineel ingebracht door de vrouwen die bij Mixblik werken. De maaltijden zijn gezond, vegetarisch en makkelijk klaar te maken. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met biologische en lokale ingrediënten. Maak kennis met Senegalese pindastoof, Eritrese silsa, Kaapverdiaanse cachupa, Oost-Afrikaanse linzenstoof en humus. 

Het leerwerktraject in de fabriek

Mixbliks wereldgerechten worden gekookt en ingeblikt in de eigen fabriek in Rotterdam, helemaal ambachtelijk! De fabriek is ook een plek voor ontwikkeling. Bij Mixblik gaan leren en werken hand in hand. Ongeveer 15 vrouwen volgen het leerwerktraject. Zij leren van elkaar én van de betaalde productiemedewerkers, die ook ooit in het leerwerktraject begonnen zijn. Bij het hele proces komen ontelbaar veel dingen kijken om over te leren: koken, vullen, sluiten. Maar ook: administratie, verkopen, productontwikkeling en het bedienen van de machines.

Wie werken er bij mixblik?

Mixblik is een werelds geheel. Met vrouwen uit Eritrea, Somalië, Vietnam, Syrië, Congo, Saoedi-Arabië, Senegal en Nederland vertegenwoordigen we veel culturen. Alle dames brengen hun eigen kwaliteiten en talenten mee, die ze bij Mixblik verder kunnen ontwikkelen. Toch komen ook veel van hen met een flinke rugzak aan. Samen lachen en samen huilen. Iedereen leert waar zij behoefte aan heeft. Voor de één is dat extra rekenles, voor de ander huiswerkbegeleiding van een MBO2 opleiding, weer een ander heeft moeite zelf de weg te vinden. Zo is er voor ieder een leerschema op maat. 

Op televisie bij Binnenstebuiten

Op 19 januari 2023 was Mixblik te zien op NPO 2! Kijk de rapportage terug via deze link: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/lekker-eten/video/ingeblikte-wereldgerechten. De website van Mixblik is ook zeer de moeite waard. Kijk voor informatie over het leerwerktraject en voor recepten op: https://mixblik.nl.