Wijnloop

Vrijdagavond 8 september hebben wij weer meegedaan aan de Woerdense Wijnloop.

Dit jaar namen zo'n 650 mensen hier aan deel en zij konden op 18 verschillende plaatsen in de stad wijnen proeven. Zo ook de Posado-wijnen in de Wereldwinkel. Onze enthousiaste vrijwilliger Joop van der Tol gaf een korte uitleg over de afkomst van de wijn en vervolgens werd er geschonken en geproefd. Wij hebben zo'n 125 personen mogen ontvangen en verkoop van wijn zal nu natuurlijk stijgen.

Maar los daarvan, vele deelnemers hebben deze avond kennis gemaakt met de Wereldwinkel en gezien welke producten zij allemaal verkopen en dat is minstens zo belangrijk.

 

La Po La Posada Bio Malbec

Deze wijn is gemaakt van malbec druiven, afkomstig van de Famatinavallei in het noordwesten van Argentinië. Het is een biologische wijn, is vegan friendly en heeft een mooie diep rode kleur. Deze wijn heeft een intense aroma van viooltjes, rode vruchten, pruimen, bessen en hazelnoot, met een hint van tabak, chocolade en vanille. Heeft milde tannine en mooie afdronk.

Lekker bij: gegrild rood vlees, stevig gekruide schotels, gegrilde groenten, pasta, kaas en pure chocolade. Serveertemperatuur 14-16 graden. Gebotteld in Argentinië.                                           

La Posada Bio Torrontes

Deze droge witte wijn is afkomstig van de Famatinavallei in het noordwesten van Argentinië. Het is een blend van torrentos druiven met een eerder bloemrijke kruidige toets en sauvignon blanc druiven met een hint van citrus. Het resultaat is een verrukkelijke frisse wijn met een fijn aroma van tropische vruchten. Het is een biologische wijn, is vegan friendly en is prachtig lichtgeel van kleur en heeft een prettige afdronk.

Lekker bij: zomerse salades, schelpdieren, Thaise keuken en vegetarische gerechten. Serveertemperatuur 8-10 graden. Gebotteld in Argentinië.